03 februari 2010

Valarbetat rullar vidare

Efter en hel helg på Medlefors Folkhögskola, där vi pumpades fulla med information och inspiration inför valet.

Nu är jag på plats på Bommersvik för att ännu en gång inspireras och utbildas. Denna gång är det de socialdemokratiska ombudsmännen från hela landet som är samlade.
Vi ombudsmän är ju anställda, tjänstemän, som har uppgiften att utveckla partiet, utifrån de beslut våra medlemmar demokratiskt tar. Våra hjärtan slår så klart för socialdemokraterna och för en kommande valseger.

Och nu behöver vi energi för att fortsätta vårt arbete.
Arbetet med att vara kuggar i hjulet i valrörelsen, inte vara de som gör allt.
För en framgångsrik valrörelsen bygger på att vi är många, som tar samtalen med grannarna, på jobbet, med bekanta och med helt okända inför valet. Vi behöver vara många som förklarar varför vi behöver en rödgrön regering, som ersätter den borgerliga regeringen.
Och ombudsmannen kan inte göra jobbet själv. Men vi kan vara generatorer för att få igång valarbetet och vi kan organisera det.

Nu ska jag tillbringa 3 dagar på Bommersvik med mina kollegor. Trots att många av föredragshållarna är både viktiga, och kunniga, så är det oftast samtalen med väljarna på rasterna och kvällarna som är intressantast. Hur man har löst problem och tagit sig an utmaningar i andra delar är en mycket bra skola. Man måste inte uppfinna egna lösningar, om andra redan har tänkt. Så jag tänker prata med kollegorna och få många goda ideer att ta hem och revidera och återanvända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar