20 mars 2010

Valorganisationen börjar komma på plats

Valarbetet fortsätter som vanligt för mig. Under årets första månader har jag och resten av distriktets valledning gnuggat våra geniknölar och funderat på vad vi ska göra i valrörelsen.
Nu har vår distriktsstyrelse beslutat om en strategi för valarbetet, vår valstrategi.
Vi har valt att offenliggöra vår valstrategi, så att du kan läsa den och kanske till och med hjälpa oss lite. Du kan läsa den på vår hemsida.


Under helgen sitter jag tillsammans med valledarna från hela länet på Framnäs folkhögskola. Vi går igenom valstrategin, och pratar om hur vi ska genomföra den största politiska samtalskampanjen i Sveriges historia.
I Norrbotten ska vi ha haft ett samtal med minst 50 000 Norrbottningar innan 19 september.
Av de ca 200 000 Norrbottningarna ska alla ha fått material av oss, och se våra affischer och annonser. Och 50 000 ska vi ha hunnit tala med, svarat på deras frågor och berättat om vår vision för sverige.

Vi kan inte vänta på valrörelsens slutspurt efter sommaren. Vi måste redan nu börja prata med Norrbottningarna om vår politik. Vi startar lilla valrörelsen den 10 april, då vi börjar samtalen. Under april och fram till första maj kommer vi finnas på arbetsplatser, på torg och i trappuppgångar. Vi ska prata politik och vi ska berätta om våra kandidater.

Personligen tycker jag att det är roligast att anordna program för våra centrala gäster. Förra veckan fick jag guida Thomas Östros i Piteå, veckan innan dess Mona Sahlin i Luleå. Och i nästa vecka kommer en av partiets (S)töttepelare, Thage G Petersson till länet, och vi ska träffa våra äldre väljare. Just nu har partiet en kampanj kring pensionärsskatten, som är helt orimlig ohc måste bort.
Sen gillar jag att fixa hemma hos besök. Det blir alltid bra samtal när man har lite fika och kaffe, några vänner och en politiker som får berätta och svara.

Samtidigt vet jag att dörrknackning är väldigt effektivt. Att nå väljarna i deras hem, funkar alltid! Jag hoppas att majoriteten av våra samtal ska ske i dörrarna under detta år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar