25 april 2009

Så vinner vi valet i Norrbotten!

Nu kör vi igång på allvar. Vi har valupptakt i Norrbotten i helgen. Folk från hela länet deltar, och efter ett välkommnande av ordf Karin Åström kör vi i raser fart praktisk information för att sedan göra praktik! Det är nämligen så vi vinner valet. Inte en massa långa, interna möten utan verksatd.

Ett glatt gäng Norrbottningar sprider nu ut sig över Luleå med omnejd för att på olika sätt uppmärksamma att det är val till Europaparlamentet.

Vi kör med olika metoder. Några är ute på stormarknaden och pratar med människorna som helghandlar med flygbladen i högsta hugg. Andra är ute och knackar dörr, och Anna-Lena i Sunderbyn har bullat upp med fika, bjudit hem några vänner och har Karin Åström som gäst på ett sk Hemma hos besök.

Själv håller jag i telemarketing. Ett gäng som sitter och ringer för brinnande livet.
Vi har gjort det busenkelt för oss. Alla tar sina egna mobiler och ringer sina kontakter.
Det behöver nämligen inte vara svårare än så. På vår medlemsportal Sosserian finns telemarketing mallar att ladda ned för den som vill ha lite stöd om vad och hur man kan säga.

Där finns också ingående beskrivningar hur man gör och vad man bör tänka på.

Ett tips!
En del vet inte VAR man ska rösta. Det är bra att de som ringer vet vart man kan rösta i sin egen kommun. Förbered gärna genom att kolla upp det innan. Det kan ni göra på val.se, klicka på länken så kommer ni till dess hemsida och där kommer informationen snart att finnas.

Tips nummer 2. Prata gärna igenom innan tillsammans, och om ni vill: visa gärna vår Metodfilm om hur man ringer TM för inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar