01 november 2009

Kongressen

Lördag den 31 oktober 2009

Jag är förundrad över att jag inte är trött! Efter 3-4 timmars sömn borde tröttheten komma smygande, men inte och tur är väl det. Förmodligen beror det på att det är så intressant och roligt att kroppen inte behöver så mycket sömn.
Min egen insats igår var att försöka få in en formulering i riktlinjerna om att vi socialdemokrater måste ha en generös och human asyl-och flyktingpolitik. Vi måste bli tydliga om detta. Vi vet ju att det inte fungerar så bra idag och Sverigedemokraterna försöker ta mark genom att utnyttja detta faktum.
Temagruppen hade lyckats få in flera bra skrivningar och partistyrelsens svar i motionssvaren kändes också bra och detta känner jag mig nöjd med. Nu ska vi bara se till så att vi vinner valet 2010 också så vi kan genomföra dessa intentioner!
Ylva Johansson inledde dagens politikområde ”Högre kvalitet i välfärden” med en berättelse om ett av hennes besök på ett äldreboende. Personalen informerade henne om att de boende bildat en IT-klubb som hon borde prata med. Sagt och gjort, det måste vara fantastiskt att träffa så gamla män som gillar IT tänkte hon. Undrar vad de gör? Chattar? Surfar på nätet? Ylva träffade gruppen äldre gentlemän och frågade vad de gjorde. Vi ska äta lunch, pyttipanna och snaps. Men vad betyder då IT? Inga Tanter svarade männen!
Det är viktigt att må bra, då håller vi oss friska och kan glädjas åt att bli äldre.
Detta handlade första området om. Ett viktigt budskap: solidariteten måste fortsätta och även gälla de som faktiskt la grunden för den välfärd vi har idag.
Det blev en bra debatt med bra beslut.
Eftermiddagen idag startade med ett uppträdande av Henrik Schyffert. Han ville lämna några instruktioner om kvällens kongressfest. Fantastiskt roligt, våra skrattmuskler fick sig en rejäl duvning. Tack Henrik!.
Därefter fick vi höra på två erfarna, ideologiskt skolade personer, Ingvar Carlsson och Göran Persson. Vilka talare! Underbart att lyssna på och vilken styrka partiet har i alla dessa personer som officiellt slutat med partiarbete men som nu jobbar ideellt. Jag har gott hopp om en valvinst 2010!

Eivy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar