01 november 2009

Seminarium på kongressen

Mitt i kongressöverläggningarna har jag hunnit med att hålla ett seminarium om medlemsutveckling. Jag har inför ett gäng engagerade åhörare pratat om hur vi värvar medlemmar och hur vi ska ta hand om dem.

Jag har två enkla medskick till de som jobbar med hur partiet ska bli fler medlemmar.
1. Det är lätt att värva medlemmar, men man måste göra jobbet.
Varje gång vi har haft en aktivitet för att värva medlemmar så har det betalat sig. Nya medlemmar kommer när vi ringer och frågar våra vänner, när vi ställer frågan utanför konsum eller när vi söker upp människor att fråga om de inte vill vara med oss. Visst finns det medlemmar som går med i partiet utan någon kontakt med oss innan. Men de allra flesta går med för att vi frågar.

2. Vi måste ta emot och välkomna våra medlemmar. Att någon ringer, bjuder in på en fika, eller ett möte. Att man får direkt kontakt, och att partiet ser människan är avgörande för att du ska stanna som medlem hos oss.

Vi har i Norrbotten en fantastisk medlemsutvecklingsgrupp, som utbildat arbetarekommunernas medlemsutvecklare, så att alla arbetarekommuner fokuserar på att bli fler medlemmar. Det arbetet är viktigt, för det behövs motorer för medlemsvärvningen och medlemsvälkomnandet. Tack till vårt utskott!

/ Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar