28 oktober 2009

Bra inledning på kongressen

Nu är partikongressen invigd. Lysande sång, dans och så klart tal.

Mona Sahlin höll ett insprirerande tal om arbete och vikten av att skaffa fram fler jobb. Jobb till alla måste vara prioriterat för socialdemokraterna. Både för de enskilda människornas skull, men även för samhället skull.
Genom jobb skapar vi skatteintäkter. Och skatterna ska användas till att bygga välfärdssamhället. Ett starkt samhälle, där de som behöver mer resurser i skolan, i vården, i omsorgen ska få det. Oavsett storleken på sin egen plånbok. Jag gick stärkt från kongresssalen efter Monas inledning.

Och som om inte det räckte, så inspirerade även Johanna Sigurdsdottir, socialdemokratisk statsminister på Island och Jens Stoltenberg, tillikka i Norge på.
Johanna pratade om kapitalismens misslyckande, och hur det behövs en starkt samhällsvision för att bygga upp Island idag. Den socialdemokratiska, och den gröna politiken står på Island för den visionen. Det är inget lätt jobb, men klyftorna måste minska mellan rika och fattiga på Island.

Jens Stoltenberg pratade om valvinsten för de rödgröna i Norge. Och lyfte flera gånger vikten av en vision om ett bättre samhälle. Men framför allt pratade han om det som värmer ett ombudsmanna-hjärta. Partiorganisationen som grund i allt valarbete. Om inte de tyngsta partiföreträdarna gör partiarbetet, så funkar inte vårt parti. Man måste gå på s-föreningarnas möte, hjälpa till att knacka dörr och skriva protokoll på mötena för att vårt parti ska finnas, kunna utse företrädare och kunna vinna val.

Läs mer från kongressen på Örebros delegationsblogg, S-buzz och Robert Noord.
Även Aftonbladet och DN skriver om kongressen.

3 kommentarer:

 1. Det blir nog bra det här också..Färgerna såg ju fina ut i alla fall.

  Petertoo999

  SvaraRadera
 2. MONSTER GÄDDA PÅ 11,3 KILO, VECKANS MEST SEDDA KLIPP...Sist jag fick en 10 kilos gädda, så tog jag upp den med handen, knäckte nacken på den och sen var det inte så mycket mer med det..Det skulle behövas lite mer power i Mona..

  Petertoo999

  SvaraRadera
 3. Låter jättebra,så sant och så klokt, jobben först!

  SvaraRadera